sunnuntai 26. elokuuta 2012

Erilainen oliivinvihreä hääpuku

Aivan mahtava projekti tämä hääpuku!

Tässä Bloggerissa kuvia morsiamen kengistä (jotka nekään eivät ole ihan "normi"-hääkengät) sekä mageista teemaan sopivista kynsistä!

Morsian oli yhteydessä minuun jo reilu vuosi ennen häitä ja tehtiin "varaus" lähemmäksi ajankohtaa. Morsiamella oli kengät jo valmiina (ks. ylempi linkki): ne nähdessäni ideoita alkoi tulvia... Morsiamella oli kuva puvusta, jollaisen haluaisi. Ehdotin, että teen siitä kaksiosaisen, niin puvusta ei tule liian raskas. Löysin sopivan kankaan ja parista vaihtoehdosta valittiin tuo oliivinvihreä. Tein jo ensimmäisen sovitusversion oikeasta kankaasta. Helmaosa ulottuu rintojen alle, joten se toimii kevyenä korsettina. Näin yläosaan saatiin vino helma, johon sitten kiinnitettiin helminauhaa. Helminauha löytyi Salolaisesta nappikaupasta ja aivan nappivalinta tuohon kankaaseen. Samalla hankin pinkkejä yksittäisiä helmiä koristeiksi. Kaaso käytti tuota vihreää helminauhaa myös kaulakoruna, samaten tein hänelle morsiuspukukankaasta 2,5m pitkän nauhan, joka hänellä oli mustan mekon vyötäröllä. Samasta kankaasta valmistin myös sulhaselle plastronin ja bestmaneille rusetit. 

Koska tarvitsimme tyllin helmaosaan, ehdotin että laittaisin mekkoon pinkin tyllin, joka hieman näkyisi helmasta. Ajattelin ehdotuksen olleen liian rohkea, mutta morsian ja kaaso innostuivat asiasta :) Etuosaan tuli poimutuksia, johon yhdistin vihreää helminauhaa sekä yksittäisiä pinkkejä helmiä.

Yläosan kiinnityksessä oli ongelmia, sain viallisen erän piilovetoketjuja ja luotto niihin meni tämän puvun kohdalla nolliin. Mietin muita vaihtoehtoja ja aivan viime metreillä tajusin, että tuohon mekkoon pinkki nyöritys selkään, AWOT! Kun näin puvun valmiina nyörityksen kanssa, nousi ihoni kananlihalle ja tiesin puvun olevan valmis. Sulhanen ja morsian olivat myös "myyty".

Tässä kuvia mekosta käytössä. Kuvat on julkaistu Helene Virtasen luvalla.Henna

p.s. Kom ihåg att jag betjänar också på svenska! Fast jag bloggar på finska :)

2 kommenttia:

  1. Todella kauniin häämekon teit :) Mielenkiintoista myös lukea kuinka ideat alkoivat toteutua. Ihanaa katsella toisten luovia kädentaitoja :) Niin ja kiitos paljon linkittämisestä :)

    VastaaPoista